Het recept van de Chef en zijn wijnarrangement

vegetarische burger

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 100gr onbewerkte lens
  • 40gr kikkererwten
  • 100gr wortel in fijne brunoise
  • 100gr witte prei
  • 80 gr Paris champignons
  • ½ courgette in blokjes gesneden
  • 2 eieren
  • 60gr groentebouillon
  • 30 gr paneermeel
  1. Kook de linzen en kikkererwten in water, laat ze na het koken afkoelen.
  2. Kook de groenten apart met een beetje olijfolie in een steelpannetje.
  3. Meng de linzen en kikkererwten met de groentebouillon (niet te fijn).
  4. Meng alle ingrediënten, voeg het paneermeel toe om de consistentie te verkrijgen en pas vervolgens de kruiden aan.
  5. Vorm de burgers en bak ze 40 minuten in de oven op 100°C.

Wijnadvies van onze sommelier

Een vegetarische burger wordt gesublimeerd door een Viognier Rhodanien met aroma's van perzik en verse abrikoos, deze wijn gemaakt van de gelijknamige druivensoort zal trouwen met de zuurgraad van groenten en de licht geroosterde tonen van granen.

Voor rode liefhebbers; kies een drinkbaar en fruitig rood als een Beaujolais-wijn.

In dit geval wordt de vegan burger geassocieerd met paddenstoelen, een Elzasser of Bourgondische pinot noir zal verlichting geven.

Eet smakelijk !

Laatste nieuws

Facebook